Sık Sorulanlar

Hikmet Derneği bugüne kadar ihtilaf veya şüphe doğuracak hiçbir proje ve faaliyetin içerisinde yer almamış, tüm bağışçıları ve gönüllülerinin duyduğu güvenle kısa sürede ülkemizin öncü kuruluşları arasında yer almayı başarmıştır. Ayrıca derneğimiz faaliyetleri ve mali hareketleri İçişleri Bakanlığı ve İlgili Dernekler Müdürlüğünce, ayrıca bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından da düzenli olarak denetlenmektedir.

Derneğimizin herhangi bir ideolojik hareket veya siyasi parti ile bağı bulunmamaktadır. Hikmet Derneği İslam’ın vakıf müessesi özelliklerini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bir kurumdur. Kuruluşumuzun amacı; eğitim ve insani yardım çalışmaları ile tüm insanlığa fayda sağlayacak işler yapmaktır. Toplumun tüm kesimlerinden kişiler Hikmet Derneği’nin gönüllüsü ve bağışçıları arasında yer almaktadır.

Hikmet Derneği Genel Başkanı Süleyman Acar’dır.

Hikmet Derneği bağışçıları ve gönüllülerinin desteğiyle çalışmalarını yürütmektedir. Finansal harici bir kaynağı yoktur.